Flushen met NCH, wat is nu de gedachte achter dit product van Mécatech?

Vaak krijgen we de vraag van nieuwe prospects, “Hoezo rijden met motor flush? Ons is altijd geleerd dat dit niet mag (of kortstondig voorzichtig max 30km).”

De algemene tendens is verhoogd stationair draaien met regelmatig tussendoor gas geven en na een half uur is het schoon.

Met de NCH van Mécatech adviseren wij 250-500 km rijden, zonder beperking van toerentallen of belasting. Met andere woorden laat uw klant rijden met de flush zodat de vervuiling de kans krijgt om op te lossen (ipv snel afbreken) en op te nemen in de olie.

Veel merken werken met solventen in de motorflush, dit kan tot gevolg hebben dat je de olie keeringen/o-ringen in uw motor uitdroogt waardoor deze uitharden en niet meer goed afdichten. Oplossing wordt dan vaak geboden met weer een additief in de nieuwe olie te doen onder het motto ondersteuning additieven pakket en na reiniging (dus de olieflush was niet voldoende?).

Echter vaak zit er dan een weekmaker in om de keeringen/o-ringen te herstellen. Wij zijn van mening dat indien een goede stabiele kwaliteits olie met de juiste specs wordt gebruikt het totaal onnodig is om nog iets toe te voegen. Tenminste als de motor geen problemen heeft (zoals bv olieverbruik).

Onze conclusie is dan ook, u gaat een motor reinigen (goed advies overigens) maar onbewust beschadigen de afdichtingen, waardoor u het advies geeft aan de klant om nog meer geld uit te geven om hetgeen je net beschadigd is weer te herstellen.

Ten eerste werken we tegenwoordig vaak met BIO (belt in oil), is die wel bestand tegen de ingrediënten van uw flush? Bij ons krijg u die garantie wel omdat wij werken met een op een olie gebaseerde flush.

De complexheid van de hydraulische systemen is de laatste jaren enorm veranderd. Veel systemen zijn ontworpen om juist bij stationair draaien niks te doen.

Vraag aan u?

  1. Wanneer komt er olie stroming in de hydraulische stoters?
  2. Wanneer komt er olie stroming in de variabele distributie?
  3. Wanneer komt er olie stroming in de kettingspanner van de distributie?
  4. Wanneer komt er olie in het multi-air module van de multi-air motoren?

Dit zijn allemaal extreem gevoelige onderdelen voor vervuiling veroorzaakt door vervuilde of veroudere ( kan beide ) olie.

Conclusie van deze vragen is vaak dat men het antwoord wel weet op vraag 1tm3 en al tot de conclusie komt dat je deze niet gereinigd krijgt zonder te rijden.

4 is een nog ander verhaal. Er komt alleen maar echte doorstroming van olie in de module bij decelereren. Dat wil zeggen dat u pas reinigt met gas loslaten. Dat gebeurt met statisch flushen dus nooit. De praktijk wijst dan ook uit dat veel modules worden vervangen na flushen omdat het niet is opgelost. Logisch na dit verhaal toch?

Reinigen is een vak apart. laat je dus goed adviseren, en blijf kritisch nadenken over de adviezen die u krijgt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze cases of onze producten? Laat het ons weten, dan vertellen we u er graag meer over. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons direct.